Så langt er nyhetsekstremisten Harald Stanghelle villig til å gå når han skal redde Aftenposten

by Heidi Helene Sveen

stanghelle

Ja, jøss, Forsvaret har det jo med å avkrefte eller bekrefte ansettelsesforhold i etterretsningstjenesten offentlig. Ingen hemmeligheter der i gården, nei.

Samtidig viser dette hvor langt ekstremistiske miljøer som støtter den Israelske høyresiden er villige til å gå, sier Stanghelle.

Han mener personer i det israelske miljøet i Norge også må ha visst om bløffen, dersom det stemmer at David Weiss ikke er den han har utgitt seg for å være.

Det er riktig så deilig å ikke være journalist eller avisredaktør om dagen. For dersom jeg var det, så ville jeg havnet i samme bås som det Aftenpostens journalister Gjestad, Barstad og Claussen har gjort med sitt elendige arbeid i Weiss-saken. For ikke å snakke om avisens politiske redaktør, Harald Stanghelle. Vi snakker selvsagt om båsen som ekstremist. La meg forklare.

Vi vet jo alle at avisene har trange økonomiske kår om dagen. Mange arbeidsplasser står i fare, og kampen om leserne har spisset seg ytterligere. Det står om liv og død i avishusene bortetter. Da gjelder det å finne noe sensasjonelt som kan redde dagen, om ikke hele nyhetsuka, må skjønne.

Hva er vel bedre enn en skikkelig spionthriller? Det er jo tross alt påske. Som tenkt i Aftenpostens redaksjon, så gjort. Resultatet er saken om ”etterretningsoffiseren David Weiss” som ble årets nyhetsbløff. Når begynte etterretningsoffiserer å stå frem med fullt navn og tittel i mediene, egentlig?

Jo mer jeg leser i denne saken, jo mer åpenbart er det at denne ”Weiss” har store talenter innen løgn og bedrag. Men han lyver ikke særlig smart. Han fremstår tvert i mot som amatørmessig, stakkarslig og patetisk. NTB er åpenbart den eneste aktøren i dette sirkuset som luktet lunta helt fra starten. Så skal de vel heller ikke si opp ca. 40 årsverk denne våren. Men det skal Aftenposten.

Stanghelle viser sitt sanne ekstremistiske jeg i denne saken, og han trekker samtlige avisfolk med seg. Dersom jeg skulle bruke Stanghelles retorikk (og det gjør jeg jo), ville jeg skrevet noe slikt som dette:

Samtidig viser dette hvor langt ekstremistiske miljøer som støtter den svært utsatte nyhetsbransjen er villige til å gå, sier HvaHunSa.

Hun mener personer i det norske avismiljøet også må ha visst om bløffen, dersom det stemmer at David Weiss ikke er den han har utgitt seg for å være

Det er ”oss” mot ”dem”, må vite. Vi har det bare ikke helt klart for oss hvem som er hvem. Men skitt au, detaljer får vi komme tilbake til senere, når det ikke lenger er aviser som skal reddes.

Foto: Skjermdump fra Aftenposten.no

About these ads